Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Wat beweegt er in februari 2024 op HR-vlak?

In 2024 telt de maand februari een dagje meer, 29 februari wordt ook schrikkeldag genoemd en komt alleen voor in een schrikkeljaar. Op 4 februari is het 'Wereld Kanker Dag (WHO). Op deze dag staan we internationale stil bij de ziekte die vele mensen wereldwijd treft. Maar wat beweegt er allemaal op sociaal-juridisch vlak?

25 januari 2024

Verhoging van de tarieven van de NMBS

Op 1 februari 2024 voert de NMBS de jaarlijkse prijsaanpassing van de treinkaarten door. De prijzen stijgen dit jaar met 5,9%.

Dat kan een hogere kost voor jou als werkgever tot gevolg hebben . In heel wat sectoren is de tussenkomst van de werkgever in de vervoerskosten immers gebaseerd op de prijs van de treinabonnementen.

Wil je de specifieke regels en bedragen in jouw sector nagaan? Ga dan naar Paritaire Comités, klik op jouw paritair (sub)comité en raadpleeg de rubriek ‘Vervoerskosten’.

Werkgelegenheidsplan oudere werknemers – begin er tijdig aan.

Ondernemingen die meer dan 20 werknemers in dienst hebben dienen een werkgelegenheidsplan opstellen om het aantal werknemers van 45 jaar en ouder te behouden of te verhogen.

Dit plan moet voor advies worden voorgelegd aan de ondernemingsraad of bij ontstentenis hiervan aan het CPBW, de syndicale afvaardiging of de werknemers.

Dan start een periode van 2 maanden waarbinnen de werknemersvertegenwoordigers hun advies kunnen uitbrengen en eventuele extra voorstellen doen. 

Het voorstel van plan moet binnen de 3 maanden na het afsluiten ervan aan de ondernemingsraad worden bezorgd Voor ondernemingen waar het boekjaar dus gelijk loopt met het kalenderjaar is 31 maart de uiterste datum.

Flitscontroles in de verhuissector.

In de maand maart 2024 worden er  flitsconroles gehouden door de inspectiediensten in de verhuissector (PC 140.550).

Met deze checklist kan je je alvast voorbereiden op eventuele controles.

Het jaarverslag externe preventiedienst komt eraan

Jaarlijks moet je interne preventiedienst een verslag opmaken over het afgelopen jaar. Dit verslag moet je in februari voorstellen aan de het comité voor preventie en bescherming op het werk.
Dit jaarverslag brengt alle gegevens van het afgelopen jaar samen over de veiligheid en gezondheid van de werknemers van jouw onderneming, zoals statistische gegevens over arbeidsongevallen, ondernomen acties, structuur van de preventie en bescherming in het bedrijf en informatie over de Externe Dienst voor Preventie en Bescherming, enzovoort.

Dit verslag moet je bijhouden voor het geval je bezoek krijgt van de arbeidsinspectie.

Voor bijkomende info over dit verslag kan je terecht bij: health-safety@securex.be.

Bronnen

Sociale documenten
Arbeidsreglement